Благодаря за бързият отговор много ми помогнахте.  :good:
За да получавате същия размер на обезщетението трябва при издаване на първия болничен за 45 календарни дни преди термина първото дете да не е навършило две годинки и вие да ползвате отпуска за гледане на дете до 2-годишна възраст.
Нямам идея каква е тази еднократна помощ 45 дни преди термина. Предполагам, че тя се плаща при определени условия на майки, които нямат необходимия стаж или не са осигурени за фонд ОЗМ.

А ако е навършила две годинки майчинството ще е различно така ли? Справките в нои ли да гледам за да мога да изчисля с калкулатора колко ще е майчинството или? И за 24 месеца назад ли се гледа дохода или за 18?
Здравейте, искам да ви поздравя за калкулатора и за подробната информация която давате на всички. Пожелавам ви много успехи.
Бих искала и аз да попитам в момента съм в майчинство за отглеждане на малко дете, тя е на 1,4 месеца и със съпругът ми искаме второ дете ... въпросът ми е същото майчинство ли ще получавам като за първото ми дете или ще е друга сума? Помощите прочетох че са 250 лева за първо дете, а за второ 600 лева нали така? А детските колко ще са? И последно разбрах че има и еднократна помощ която се получава 45 дена преди термина за раждане тя в какъв размер е и всеки ли може да я получи стига да си подаде необходимите документи?
Благодаря ви предварително за отговора хубав и успешен ден.