Благодаря ви за отговора.Лека вечер!
Здравейте,поздравления за форума-за лексиката,която се ползва,дори и за открития достъп до "говорилнята",чието ежедневно начало може да разведри всеки!
Моля ви за мнение,имат ли правни основания следните ,описани в предложено от работодателя на служителя споразумение по чл.213:
1.предложена е фиксирана сума на 2 нетни заплати+дължими в бъдеще осигуровки,а договорът предстои да бъде прекратен в средата на третия месец от ТД,т.е.не се предвижда обезщетението да се отнася за периода на прекратяване.
2.срокът на недопускането е с ясна начална дата,но не се посочва крайната-може ли да се приема,че това е датата на Предложението за прекратяване по чл.325.ал.1т.1?
3.ще има ли право служителят на обезщетение за неизползван платен годишен отпуск?
4.какво е данъчното третиране на полученото обезщетение по чл.213,и ако се дължат,как може да бъде сигурен служителя,че работодателя ще спази закона този път?
Благодаря Ви много,беше ми много полезно и важно!
Простете, моля незнанието ми!Благодаря Ви много за поясненията!Разбрах и за  член 177.ал.2.Но като се направят всички удръжки-тогава сумата ще се редуцира, нали? В този смисъл,не може ли да се приеме,става дума по време на "споразумяването",което сега тече между двете страни, че реалните пари,получени от работника,ще са минимум 4 нетни заплати? Благодаря Ви и пак извинявайте ,за пръв път ми се налага !
Много благодаря за изчерпателния отговор!Може ли да попитам още нещо-ако брутното възнаграждение е 640.00 лв,а нетното 501.70, минималното обезщетение, което законово може да се предложи е 640х4=2560.00 или 4х 501.70=2006.80,или ако работника приеме(да речем поради някаква негова си причина)-може да се плати и 1500 лева?Или няма да законово?Благодаря предварително!
Може ли да бъде прекратен  трудов договор по чл.331 КТ,като за база послужи брутното възнаграждение ,посочено в ТД,тъй като  към момента  няма  никакво изплатено месечно трудово възнаграждение ?По изгодно за работодателя ли ще е,ако допусне прекратяване по чл.327.2 и има ли шанс да се размине със съда?