Здравейте, аз също се интересувам от подобен род договори. От това, което прочетох разбрах, че договорът не е трудов тъй като, такъв е сключен между работниците и дружеството което ги отдава под наем. Всъщност договорът трябва да е договор за наем на работна сила или нещо подобно. Моля, ако някой е правил или има бланка да покаже. Предварително благодаря!
Значи не е нужно да посочвам че съм в майчинство, защото и аз намерих този образец. Много благодаря за съдействието!
Бих искала да попитам следното - сключвам граждански договор с дружество, като в същото време съм в майчинство след първата година на детето. Т.е. в майчинство съм от основния си работодател. Сега тук ми искат декларация към договора, но не съм наясно каква точно и как да се попълни, тъй като тези, които намерих не уреждат моя случай. В дружеството също не са наясно, казаха ми, че нямат образец.
Много благодаря, хубав и успешен ден!
Следователно, след като през 09.2012г. имам 5 работни дни, базата ми за изчисление на отпуск ще бъде август 2012г., но тогава пък ползвах също няколко дни платен годишен отпуск. Той също вероятно ще се отрази?
Бих искала да попитам следното: В момента съм в отпуск по майчинство след навършване на годинка на детето, т.е. втора година. Имам доста платен отпуск от преди майчинството, който мисля да си взема или ако напусна да ми бъде платен. Тъй като заплатата ми е доста прилична, а разбрах, че за база се взема доходът от последния месец (който в момента е 310 лв.), това вярно ли е? Не съм на работа от 10.09.2011г., като от тази дата ми е 45 дневния болничен преди раждането. Благодаря предварително за информацията!