:offtopic:   НЕЛЕПОСТ!
* Нелепо е, да се узурпира поредната професия, поредната ниша, поредният сектор на услугите.
* Нелепо е, да няма проверяващ орган, който регулярно да проверява дали счетоводителите, упражняващи професията, имат законоустановеното право да го правят.
* Нелепо е, администрацията, контролираща работата на счетоводителите (НАП, НОИ, ИТ и т.н.), да е съставена от по-нискообразовани членове, в сравнение на отчитащите се пред нея. Те са с образователна степен - средно образование, бакалавър или магистър.
* Нелепо е, да се смята, че висшето образование е недостатъчно, за да сте счетоводител; за да съставяте ГФО или други документи. Нелепостта на ситуацията, може да се сравнява само с липсата на умения за боравене с прибори за хранене при всеки нормален човек.
* Нелепо е, да се подценява висшето образование и младата кръв на България да се демотивира да придобива такова.
* Нелепо е, да се унизяват висшити и да се превръщат в черноработници за жълти стотинки. Това го няма НИКЪДЕ по света.
* Нелепо е, хора с висше икономическо/счетоводно образование, да намират своята професионална реализация зад граница, но не и в България.
* Нелепо е, да се ограбва дребният и срединят бизнес в България. Повишаване и поддържане на счетоводната квалификация, би довело до рязко повишаване на таксите за счетоводно обслужване. Въпорсът е "До кога?!" - Докато напълно се ликвидират дребните участници на пазара?
* Нелепо е, когато се чувстваш пренебрегнат, да се озлобяваш, унижаваш заобикалящите те.
* Нелепо е, да стигаш до крайности - отстраняване, обезглавяване, лишаване от свобода или права.
* Нелепо е, когато съществува демократично постановен избор на клиента/потребителя, ти да му отнемаш това право. Всеки предприемач сам решава от какво има нужда, кое е най-доброто за него. В този смисъл, има възможност да избира - Счетоводител, Главен счетоводител, Експерт-счетоводител, Счетоводна кантора, личен счетоводен отдел. Нелепо е, да се отнема това му право и да му се налага външен стандарт или критерий. Никой, по-добре от него, не може да прецени това.
* Нелепо е, одитори и експерт-счетоводители да се самообожествяват. Както "Кучето скача според тоягата", така и счетоводителят непрестанно актуализира своите познания в различни административни олбасти, за да е своевременно информиран и предостави максимално пълно и добро обслужване на клиентите си в даден отрасъл. В този смисъл, кому е нужно, щом се занимава с 1-2 дейности, да си наеме счетоводен корифей (одитор или експерт-счетоводител), който би трябвало да е наясно с отчитането на дейността на абсолютно всички икономически отрасли?! Отмина времето, когато големите заводи представляваха един малък затворен свят и развиваха по малко от всички възможни дейности, на територията на Завода.
* Нелепо е, да унищожиш цяла ниша от дребния бизнес, занимаващ се с услуги и консултации.
* Нелепо е, да оставиш 1/3 от българските граждани-счетоводители - безработни. Същите, ще потърсят реализация в държавната администрация и ще "увиснат на врата" на данъкоплатеца и на Държавата.
* Нелепо е, да издевателстваш над и без това твърде угриженият счетоводен труженик, който ежедневно защитава труда си в реални условия и се бори за всеки свой залък.
* Нелепо е, да създаваш една платена върхушка/хайка, която се превръща в машина за пари.
* Нелепо е, да се самоунищожиш, след като унищожиш счетоводителите. След тях, следва бизнесът - от ниските до най-високите нива, а след това - и Държавата.
* Нелепо е, в дните, когато в целият свят създават улеснени условия за среден и дребен бизнес, да се премахнат същите и да се прилагат деструктивни мерки.
* Нелепо е, да се самозабравиш, докато ламтиш да завладееш света и изядеш залъка на ближния си.
:stop: НЕЛЕПОСТ!