Здравейте,
Хубаво е, че има човек къде да попита!

Имам детенце, което през Март 2014 ще навърши 2г. За него ползвам втората си година майчинство. Сега съм бременна отново - с близнаци, с термин Юли 2014. За времето между Март 2014 и Юни 2014 (моментът, в което би следвало  да вляза в 45 дневния болничен преди раждането на близнаците) планувам да пусна платен отпуск.

Въпросите ми са следните:
1. Върху каква сума следва да бъде изчислено новото майчинство?  Разрових се по кодекси и закони, но не зная как да тълкувам следната част: ..." а при бременност и раждане - от 24 календарни месеца, предхождащи месеца на настъпване на неработоспособността" , тълкува ли се за "неработоспособност" времето, в което съм отпуск по майчинство за първата година от раждането на синът ми; или ще се имат предвид заплатите ми от преди да вляза в майчинство?  (Преди да "вляза" в майчинството с първото си дете бях дълго време в болнични!)

2. Би ли следвало заплатата ми да се индексира, спрямо сегашните такива за ранг и длъжност (държ.служител), когато се изчислява заплащането на платения отпуск (за периода Март-Юни 2014)?

3. Близнаците! В крайна сметка какъв е размерът на еднократната помощ за тях? Прочетох отговор от Хала на 12 страница, обаче не мога да разбера тези членове и алинеи - 1200лв за всяко дете (т.е. х2 = 2400лв.) или 2880лв.  Някъде прочетох, че и двете (?! Съмнявам се искрено!) 
И още - майчинството за близнаци, като за едно дете ли е?

Благодаря предварително :) Обърках се тотално в кодекси, закони, нормативи и приложения  :blush: