Какво имате предвид под "един куп осигуровки повече"? Не се ли добавят само тези на "Управителя"?
А какви биха били условностите и минималния брой длъжности?

Ако се промени на ООД и има двама съдружника, от които единият шофьор, а другият управител, шофьорът пак ли ще е трета категория труд?

Изисквания за транспортна фирма за международен превоз на товари са покрити в сегашното положение. Тя е действаща от 2019г. Има само 1 камион. Но не знаех, че категорията на труд е 3-та. Та нали и в двата случая човекът извършва една и съща работа - шофьор?!

Според нашето законодателство излиза, че ако правиш нещо за себе си, си ощетен отвсякъде, което е нелепо (лирично отклонение)! За мъжа ми става въпрос. Аз упражнявам различна свободна професия, като пак съм ощетена от хубавите ни закончета.

Извинявам се за може би глупавите въпроси. Две счетоводни кантори сме сменили. Никой не е обяснил, че е трета категория, а последният дори не дава решение/отговори на въпросите ни.
Здравейте!
ЕООД има собственик и управител едно и също лице. Дейността е международен превоз на товари. Собственикът на практика е шофьор на камион над 12т.
Възможно ли е да се назначи друг управител на фирмата, а собственикът да бъде назначен като шофьор, който е 2-ра категория труд?
Изобщо има ли законен начин собственикът на фирмата да бъде шофьор с 2-ра категория труд?

Предварително благодаря!
За осигурителния доход. Извинявам се, не формулирах правилно текста.
Здравейте! Никъде не намирам информация, затова се обръщам към Вас.
През извънредното положение, от март месец, фирмата ме осигурява (все още) на 4 часа и е одобрена за мярката 60/40.
Ако изляза в майчинство след 1 година примерно, тези месеци, през които съм осигурена на 4 часа, как ще се гледат? Като пълен или не пълен работен ден.
Питам, тъй като според началството ще ги вземат като пълен работен ден.
Благодаря предварително :)