Да, така смятаме. Но този оборот до дата на издаване на акта, ще следва да се декларира в 1 СД по зддс, според нас
Здравейте, имаме следния казус:
Оборот за регистрация по ЗДДС чл.96 е достигнат на 17,07,2024г. В следващите дни фирмата е продължила да регистрира продажби и така оборота е доста над 100 хил. Ще се подаде до 24,07 заявление за регистрация по зддс. Смятаме да посочим оборота до дата 17,07 включително. Тъй като акт няма да има издаден, оборотите в следващите дни следва ли да се посочват в справката , как следва да се декларират тези обороти, все още нямаме право на подаване на ДДС декл.
Здравейте, украински гражданин със статут на бежанец към момента регистрира ЕООД. Прекратява трудовия договор и ще работи само с ЕООД. Въпроса е тъй като той към момента се води чуждестранно лице - все още няма карта за временно или постоянно пребиваване, може ли да се осигурява като самооосигуряващо се лице. Или следва да се осигурява само по договор за управление и контрол. Тъй като по мнение на одитор - счетоводител не може да е лице, което да избира саммоосигуряване, той следва да се осигурява само по договор за управление и контрол.
Здравейте, украински гражданин със статут на бежанец към момента регистрира ЕООД. Прекратява трудовия договор и ще работи само с ЕООД. Въпроса е тъй като той към момента се води чуждестранно лице все още няма карта за временно или постоянно пребиваване, може ли да се осигурява като самооосигуряващо се лице. Или следва да се осигурява само по договор за управление и контрол, тъй като по мнение на одитор - счетоводител не може да е лице, което да избира саммоосигуряване.
Здравейте, украински гражданин със статут на бежанец към момента регистрира ЕООД. Прекратява трудовия договор и ще работи само с ЕООД. Въпроса е тъй като той към момента се води чуждестранно лице все още няма карат за временно или постоянно пребиваване, може ли да се осигурява като самооосигуряващо се лице. Или следва да се осигурява само по договор за управление и контрол, тъй като по мнение на одитор - счетоводител не може да е лице, което да избира саммоосигуряване.
Здравейте,
и при нас се оформи спор относно вида отчети към НСИ на дружество, за което е започнала процедура по ликвидация в м.10.2015г., като е обявена покана до кредиторите в същия месец, като срока за подаване на искане за заличаване в ТР е м.04.2016г.
Към НАП изготвяме и подаваме декл. по чл.92 по общия ред, в която включваме разходите и приходите до м.10.2015г., другите разходи по ликвидация които се формират - такси ТР и др. след м.10.2015г.следва ли да влязат в ОПР който се подава за 2015г.
И другия въпрос е в НСИ дали се подава 1 отчет по общия ред за периода 01.01.15-31.12.15, или приложение 3 отчети на предп. в ликвидация и несъст. Ако се подава Прил. 3 то тогава следва да се подадат за нас 2 отчета в НСИ: 01.01.15-15.10.15 по общия ред, и 15.10.15-31.12.15 Приложение 3. Засега не можах да получа информация как по ел. път ще бъде подадена инф. в НСИ и в кое приложение.