Да истината е, че е на загуба фирмата. Притесненията са ми други - проблем ли е че в опр приходите ще са с -, и припопълването на ГДД чл.92 пак ли да посоча общо приходи   -1000 например. За пръв път изпадам в такава ситуация
Пропуснах да отбележа, че фирмата не е регистрирана по ДДС. Просто сега ми донесоха документите на въпросната фирма, това е ситуацията, пред която се намирам......
Благодаря за отговора, искам още нещо да попитам - през 2013 година прихода е минимален, когато пусна кредитните известия салдото по 703 ще е на минус,  това няма ли да е проблем след това в отчетите и декларацията?
Здравейте, за да не отварям нова тема използвам тази. През 2012 година фирма има договор за извършване на услуга - отпечатване на вестник. Съответно е издадена фактура за 5500 лв. През 2013 година има извънсъдебно споразумение по този договор, защото част от вестниците не са отпечатани. Съответно фирмата връща на контрагента сумата за неизвършената работа, но през 2012 е отчетен целия приход. Сега какво да направим - единственото което ми идва на ум е кредитно известие???
Здравейте, имам въпрос за жена, на която й предстои да излезе в майчинство. Тя се осигурява на ТД, освен това има собствена фирма и там се осигурява понякога (тъй като фирмата е нещо като посредник и не винаги има работа, спира осигуряването когато няма работа и го продължава когато има работа и трябва да пусне фактура, чрез подаването на съответните декларации в НАП). В тази фирма като СОЛ има осигуровки за 6 месеца от 2012 и за 1 от 2013 година.
Въпросът ми е, за да се включат в изчисляването на обезщетението и осигуровките, внесени като СОЛ трябва ли да вземе втори болничен от въпросната фирма. Ако трябва да вземе и втори болничен ще трябва да се продължи пак дейността на фирмата, достатъчно ли ще бъде един ден в осигуряване за да излезе в болнични от фирмата, в която се осигурява като СОЛ? Благодаря на отзовалите се  :flowers: