Доставчика връща парите на застрахователя, застрахователя плаща обезщетението на застрахования и застрахования плаща на доставчика  :smile1:
Сега разговарях със застрахователите, те не искат протокол.Ще трябва да "въртим" парите.
"Заместване в дълг / поемане на дълг / - това е случай на същинско частно правоприемство в дълга.Това е съглашение с участието на стария длъжник , новия длъжник и кредитора.Тримата се споразумяват , че стария длъжник престава да бъде страна в облигационното отношение и вместо него длъжник става заместващото го лице.Правните последици са – частно правоприемство. Заместването в дълг е правопроменящ факт , за разлика от пасивната новация , която е правопогасяващ и правопораждащ факт."
Това  е статия, която намерих по въпроса.

Здравейте!
Проблем ли е ако застраховател е платил задължение за извършен ремонт направо на доставчика на услугата т.е. вместо да превежда сумата на своя клиент(застрахован), той ги е превел на извършителя на услугата ?
С подписване на споразумение между трите страни би трябвало да се уредят взаимоотношенията, нали?
Благодаря за отговорите!
Здравейте!
Вече трябва да се използват новите образци на Декларации 1 и 6, дори когато се отнасят за Декември 2014г, нали ?
Здравейте!
Фирма подписва финансов лизинг за автомобил. Има първоначална вноска ( авансово плащане) към лизингодателя. Има споразумение месечните вноски да започнат да се плащат 5 месеца след подписване на договора.
Един месец след приемането на автомобила, фирмата се споразумява с друга, за преотстъпване на правата по финансовия лизинг.Това ще стане след подписване на тристранно споразумение след 3 месеца.Има три авансови фактури, в три поредни месеца.
В крайна сметка салдата по с-ки 402 и 412 стават равни. Въз основа на това споразумение може да се направи прихващане 412/402 и да се занулят, нали ?
В с-ка 205 ли да се заприхождава автомобилът или по-добре в 304 и да не се начислява амортизация ?
Към 31.12 ние сме работодател. Служителката е била по майчинство 10 месеца 01-10 месец и отпуска 11 месец. На новата работа е от Декември.
За времето на майчинство трябва ли да има служебна бележка ?
Здравейте!
Искам да попитам: нали не се прави годишно преизчисляване на служителка, която е била по майчинство, след това си е ползвала полагаемата отпуска и декември е започнала работа на ново място ?