Здравейте ! Казуса ми е почти единтичен .ДДС за възстановяване от Германия за 2017 година. Към днешна дата само си пишем и все още няма резултат.
1. Подедно основно искане в срок за 2017 година
2. Получен отговор от властите за нередност 495 / адрес на доставчика в пълен текст/
3. Направена корекция и пуснат отговор / възражение / че същите не биха дали друг резултат.
4. Незнайно къде получен отказ за възстановяване
5. Предприемане на мерки - адвокат в страната и възражение по даден отказ , защото същият не е получен.
6. Даден нов срок да се отстранят несъответствията защото корегираното искане е подадено като основното т.е не пълен адрес на доставчика
7. Даден срок от органите да се отстранят несъответствията
8. Боря се в системата да корегирам повторно основно искане .. Излиза ми Справка с пълния адрес и хоп да вадя протокола - ФАТАЛНИ ГРЕШКИ с основание Фатални грешки:Липсват декларации по ЗДДС! и съм в потрес , правя корекция на основоното искане , прието без фатални грешки .
Какво следва да направя за тази фатална грешка че да отговоря на органите .Звънях на кол центъра за помощ . В ситемата фигурират декларации по ЗДДС и незнам вече какво да правя . Надявам се наистина на съвет , който ще ми е в помощ , защото чаканото с година и повече ДДС не е в малки размери. Благодаря Ви колеги