Извинявам се, по чл.67 ал.1, т.1 във връзка с чл.70. Да срокът изтичаше на 15 април, но докато се лутам, искам бележка, че работя, за да подам за детска градина и установявам, че имам нов договор от 4. 03.2015. Решили да сменят името на фирмат, прпрекратяват стария,пускат нов без да съм видяла, разписвалА. Поисках да го видя и ми го връчиха на 14 април, безсрочен ТД, срокът на предизвестие е еднакъв и за двете страни 30 дни, няма печат.След като уведомих за намерението си да напускам и помолих по взаимно съгласие да се разделим искат да ме задържат със срока на предизвестие. На своя воля предвид това, че за мен този ТД е абсолютно недействителен все пак бих работила до месец, за да си потърсят човек. Но щом исках да подам молба за прекратяване, за да има черно на бяло и да започва да тече предизвестието, получавам отговор че всичко те щели да попълнят, да пуснат..."спокойно ". Е вие кажете как да постъпя, какво да подам, да настоявам?
Искам да знам правилно ли съм разбрала, че докато съм в срок на изпитване и договора няма страна с полза, срок за предизвестие еднакъв за двете страни, можеше да напусна без предизвестие.
Благодаря, извинете за дългия пост.. Работата ми е свързана с деца и само заради тях бих останала до 30 дни, за да потърсят човек, но не ми е приятно да си правят каквото искат и с тези устни уговорки...