Здравейте, понеже ще назначаваме служител, който да поддържа парното/огняр на 2 часа/. Лицето работи при друг работодател на осн.договор и работи нощни смени, два дни почива и два дни почива.т.е така го разбирам че за седмицата при осн.работодател ще има 4 дни х 12= 48 часа. Понеже нашата програма за ТРЗ няма опция за отчитане на СИРВ и се чудя как да го направя. ПРимерно в месеца има 21 работни дни х 2 часа = 42 часа. Трябва ли задължително да мине при нас на СИРВ, защото явно при осн.работодател предполагам го водят на СИРВ. И реално идва, че примерно, ако почива грубо 2 дни х 4 часа работа по график. Защото имам спомен, че при сумирано време за седмицата не може да има повече от 56 работни часа. Проблема ми е с програмата за ТРЗ, когато се наложи на лицето да отсъства, т.е да не дойде на работа. Аз как ще му отразявам това отсъствие от работа - самоотлъчка ли, защото пък това носи негативизъм. В програмата по принцип имаше опция в досието на лицето примерно да му въведа 22 работни дни за месец, след което с избор като календар да избера броя работни дни. Примерно не дойде два 2 дни х4 часа= 8 часа/2 = 4 работни дни в програмата ,р.е в програмата трябв да го водя 18 работни дни. Нали така. Никога не съм правил СИРВ и това с графиците и програмата за ТРЗ има разминаване.