Здравейте, Искам да благодаря за отговора, така зададох въпрос, тъй като наистина съм изправена пред проблем. Н-к ОТКК съм, имам заповед за дисциплинарно производство и Искане за обяснение. Входирала съм моите обяснения, в които не съм съгласна с отправеното ми обвинение - преразход на материал и несъответствие на технологични параметри на изделие, произведено в един от цеховете. Не съм получила писмен сигнал от контрольора в цеха, той директно е писал докладна записка до изпълнителния директор. Съгласно длъжностната ми характеристика не виждам нарушения, тъй като под мое ръководство са контрольорите на цехове, физико-химична и микробиологична лаборатория. В случая има и други обстоятелства - назначена съм на длъжността от 1,5 години от предходния директор. През юни 2016 г. се смени ръководството и в момента старите кадри се освобождават или се принуждават да се съгласят на напускане по взаимно съгласие. Тъй като не съм съгласна с така обявените нарушения, просто търся алтернатива - като искам да кажа, че съм и с онкологично заболяване 95% ТЕЛК. Правилно сте усетили - въпросът е - ако не се съгласи на освобождаване по чл. 328 с предизвестие от страна на работодателя, какво би било най-изгодно за мен. Предварително Ви благодаря!