Разяснение за Данъци при Самоосигуряващо Лице с ЕООД

16.04.2017, 21:16 1936 1

16.04.2017, 21:16
Публикации: 1 / 0
Здравейте,

Трябва ми съвет как да процедирам в следната ситуация:
Работя като частен консултат с американска компания и получавам заплащане през Paypal и от там към банковата ми сметка. Искам да създам ЕООД, като аз ще съм собственик/управител (няма да е регистрирано по ДДС).
Не ми е ясно, ако парите биват прехвърляни към сметката на фирмата ми (в банката), какви данъци ще дължа върху тях? Съответно ако дължа данъци и такси на тях, как ще се осигурявам спрямо тези пари?
Да речем получената сума е 100лв преведена към фирмената сметка. Предполагам ще трябва да издам фактура и да се осчетоводи. Съответно и да се плати данък върху тази сума. В такъв случай, ако след това сумата се използва като "заплата" и аз се осигурявам върху нея, това не значи ли, че ще трябва отново да плащам данъци и такси върху нея?

Съжалявам ако въпроса е твърде базов за повечето хора в тази сфера, но счетоводството не ми е силата. Нямам почти никакви познания. Предполагам ще ми предложите да се консултирам със счетоводител, което ще направя. Предпочитам обаче преди това да съм подготвен и затова разчитам на вашите съвети.

Благодаря,
Николай
#1 | 18.04.2017, 15:29
Публикации: 540 / 74
Независимо какъв доход получавате, и дали изобщо фирмата има някакъв доход, щом има дейност плащате осигуровки върху минимум 460.00 лв.
Данък плащате веднъж годишно, който е 10% върху цялата годишна печалба.
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група