Здравейте, имам следния казус: фирмата започна интернет търговия на т.нар. drop shipping модел от април месец. Фирмата е българска, регистрирана по ДДС, осъществява дропшипинг на територията на Германия (и там се регистрира по ДДС).
Схемата на продажбата е с следната: физически лица без регистрация по ДДС от Германия- крайни потребители поръчват избрани от тях стоки през немския ebay. Дружеството изпраща поръчка на немския amazon, който изпраща стоката директно на физическото лице във Германия. Стоката тръгва и пристига от и в Германия, но фирмата осъществява тази дейност по интернет от България. Как се третира една такава сделка и как става осчетоводяването? Четох доста, но не мога да я определя. Почти няма информация за осчетоводяването. Не е ВОП, не е ВОД, не е дистанционна продажба. Как се включва в дневниците за покупки? Може ли вместо да се издават отделни фактури, да се въвеждат в дневниците наведнъж всички продажби за месеца към физическите лица като с отчет за продажби по чл.119 от ЗДДС?
Много ще съм ви благодарна ако ме насочите.