Префактуриране на самолетни билети

15.05.2017, 10:01 3476 2

15.05.2017, 10:01
Публикации: 149 / 36
Здравейте, колеги,

имам малък казус като за последния ден за ДДС-то.
Нашата фирма фактурира програмни услуги на наш български клиент, тези програмни услуги се предоставят от нашия клиент на техен клиент от страна от ЕС (Германия).
Във връзка с предоставянето на програмните услуги на крайния клиент от Германия, служители от нашата фирма се командироват за 2-3 дена в месеца до Германия за уточняване на подробности по програмите и тестване.
Получаваме фактури за нощувки и самолетни билети с нулева ставка, които фактури трябва да префактурирам на нашия клиент (българската фирма).
Мисля да издавам по две фактури - едната за програмните услуги, другата за самолетните билети и настаняванията, въпроса е втората фактура за самолетни блети и настаняване дали има начислен ддс или не - аз съм на мнение че не би трябвало да има, но гледах някакви тълкувания че ако е един вид съпътстваща доставка, то трябва да е с начислен ДДС.
Ще съм благодарен ако може да помогнете :)
#1 | 15.05.2017, 13:57
Публикации: 83 / 12
Здравейте!

Според мен трябва за начислите ДДС на фактурата за самолетните билети. Не виждам как и по кой член бихте освободили доставката. Освен, ако дейността Ви не е свързана с продажба на самолетни билети.
Случай, който имах аз: Получавам фактура от фирма организатор с основание такса участие и самолетен билет, в която на отделен ред е начислен ДДС.
#2 | 15.05.2017, 14:00
Публикации: 149 / 36
В такъв случай в другата фирма, понеже е при мен, ще ползвам данъчен кредит нали така, там съм и на възстановяване, ще е интересно
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група