Статистически институт отчети всеки месец

11.01.2018, 18:15 4243 7

11.01.2018, 18:15
Публикации: 298 / 14
Здравейте,

Имаме следния проблем, който взима да ми идва в повече. Фирмата е много малка, има един единствен предмет на дейност и то са услуги, освен това персонала е на пръстите на едната ми ръка, само че днеска някаква служителка от статистиката (поне така се представила) се обадила на собственика и го информирала, че фирмата била избара "от София", което според мен е долна лъжа, по това дето чета в другия форум, за да изпраща отчети всеки месец и на тримесечие. След като собственика на фирмата я питал, как точно тази малка фирма с почти никаква дейност и 3ма души персонал е интересна за статистиката, служителката взела да се оправдава, че това идвало от София. Честно казано, аз ако бях, щях да я информирам, че както хубаво се точат за отчетите от другия месец фирмата ще взема да спре дейност и тогава ще ги питам как ще изискат отчет. Това ми се вижда като тотална гавра и простотия, нали всеки месец всичко се подава към НАП, по прозрачно от това здраве му кажи, не стига ти че статистиката годишната им форма е тотално недоразумение, понеже Микроинвест ПРО генерира отчетите, после винаги се оказва че в статистиката става стакмистика, понеже са си измислили някакви клетки и прочие, ами сега и това. Най - лошото е, че чувам че нямало измъкване и трябвало с години да се попълват подобни простотии. Много ще ме извиняват, обаче фирма с 40-50 документа за обработка на месец, не си струва усилията ми да правя отчети и за статистиката.
Да имате някаква представа как може да се отърва от тези мизерници от статистиката, то и годишните отчети там бяха гавра, сега и документи всеки месец, ще има да взимат.
#1 | 11.01.2018, 18:25
Публикации: 1223 / 70
Ако това ще ви успокои,вече 4-5 години подред две от фирмите ми са все "избрани".Подавам ежемесечно отчет,също и на тримесечие още два отчета.Свиква се :wink1:
#2 | 11.01.2018, 18:28
Публикации: 298 / 14
Ако това ще ви успокои,вече 4-5 години подред две от фирмите ми са все "избрани".Подавам ежемесечно отчет,също и на тримесечие още два отчета.Свиква се :wink1:
Аз си мисля, докато не пратят писмо по пощата с обратна разписка, да се правим, че не сме ги разбрали. В крайна сметка щом от НАП могат да се обадят и да те привикат на място, понеже по телефона може да си говорите каквото си искат, така и статистиката да видим как ще се напънат да платят за препоръчано писмо.
Какво представят тези отчети, аз сериозно говоря, на 40 документа, ако отчетите ми губят по 2-3 часа, ще ми излезе по ефтино, да регистрирам нова фирма на собственика за моя сметка.
#3 | 11.01.2018, 19:26
Публикации: 4367 / 719
Мен винаги ми напомнят на мейла.
Отчетите не са кой знае какво, обикновено е работа на минути, особено щом фирмата ви е дребна. Най-досаден е отчет труд с неговите разбивки на разни плащания.
Не съм чул някой да е глобен, но може да ви досаждат постоянно и да ви искат отчет.
#4 | 11.01.2018, 19:51
Публикации: 298 / 14
Мен винаги ми напомнят на мейла.
Отчетите не са кой знае какво, обикновено е работа на минути, особено щом фирмата ви е дребна. Най-досаден е отчет труд с неговите разбивки на разни плащания.
Не съм чул някой да е глобен, но може да ви досаждат постоянно и да ви искат отчет.
Мерси, ще видя как ще се справим с тези паразити, понеже те са точно такива, нито правят нещо полезно, нито ни улесняват, само взимат заплати и мислят глупости.
Честно казано към НАП храня известна доза уважение, обаче НСИ са пълни паразити, да не говоря пак за годишния отчет, където никога не се връзва и ми отнема по половин ден да го нагласям, понеже те са си измислили някаква връзка между клиетките, та аз го генерирам с Микроинвест ДЕЛТА ПРО, после въвеждам ръчно, и пак в НСИ пиши че има проблем, естествено създадени изкуствено от тях.
#5 | 12.01.2018, 10:22
Публикации: 59 / 5
Здравейте, нашата фирма също е малка с 4 човека персонал,но понеже услугата която извършваме са много малко такива фирми и редовно сме вкарани в статистиката.Отечетите,които попълвам са всеки месец Продажби в промишлеността и на тримесечие Дейност на нефинансовите предприятия.Месечната справка е за 2мин, но тримесечната си е чисто ОПР.Много са досадни. Може да си пуснете писмо да ги уведомите,че няма да попълвате справки / има фирми,които така правят не знам до колко е редно/ и статистиката не налагат глоби /за сега/ само плашат  :good:
#6 | 12.01.2018, 10:29
Публикации: 11932 / 2174
Една година собственикът на една фирма беше изразил възмущението си пред тях и освен всичко, което им наговори беше и това " Вие ли ще плащате на счетоводителката ми допълнителни пари за тая работа" хахах .
Не знам за това ли или друго, но ни оставиха на мира... :lol:
#7 | 12.01.2018, 10:51
Публикации: 226 / 4
Ние също сме малка фирма и през година попадаме в тази отчетност. Въобще не е болка за умиране. Всичко се подава за максимум пет минути.
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група