Здравейте,
Имаме следния проблем, който взима да ми идва в повече. Фирмата е много малка, има един единствен предмет на дейност и то са услуги, освен това персонала е на пръстите на едната ми ръка, само че днеска някаква служителка от статистиката (поне така се представила) се обадила на собственика и го информирала, че фирмата била избара "от София", което според мен е долна лъжа, по това дето чета в другия форум, за да изпраща отчети всеки месец и на тримесечие. След като собственика на фирмата я питал, как точно тази малка фирма с почти никаква дейност и 3ма души персонал е интересна за статистиката, служителката взела да се оправдава, че това идвало от София. Честно казано, аз ако бях, щях да я информирам, че както хубаво се точат за отчетите от другия месец фирмата ще взема да спре дейност и тогава ще ги питам как ще изискат отчет. Това ми се вижда като тотална гавра и простотия, нали всеки месец всичко се подава към НАП, по прозрачно от това здраве му кажи, не стига ти че статистиката годишната им форма е тотално недоразумение, понеже Микроинвест ПРО генерира отчетите, после винаги се оказва че в статистиката става стакмистика, понеже са си измислили някакви клетки и прочие, ами сега и това. Най - лошото е, че чувам че нямало измъкване и трябвало с години да се попълват подобни простотии. Много ще ме извиняват, обаче фирма с 40-50 документа за обработка на месец, не си струва усилията ми да правя отчети и за статистиката.
Да имате някаква представа как може да се отърва от тези мизерници от статистиката, то и годишните отчети там бяха гавра, сега и документи всеки месец, ще има да взимат.