Много благодаря за изчерпателното обяснение
! Искам да бъда полезна и на други бъдещи майки, които имат осигурителен стаж в чужбина. Не подавайте заявление по стандартния ред към НОИ-централно управление ( Европейски регламенти и международни договори)!!! Не си вършат работата! Аз съм подала такива заявления за Е104 за две страни членки на ЕС още през октомври. В началото на февруари отправих запитване защо се бавят документите, а от НОИ отговориха, че другите две държави бавят отговора. Представете си изумлението ми, когато се свързах с осигурителните институти и на двете страни и ми отговориха, че никога и по никакъв повод не са получавали искане от НОИ България за мен. А бях описала подробно адреси, телефони, ел.поща и факс. Хората от чужбина бяха много коректни и в рамките на 10мин. ми изготвиха документа и изпратиха по факс. В началото от НОИ отказваха да ми го признаят, но като заплаших, че ще си търся правата( законът ги задължава да приемат този документ) се оказа, че няма проблем.
Много се извинявам, ако разводнявам темата, но сигурно има и други с този проблем, а не зная къде другаде да пиша за безхаберието на НОИ. Тъй, че момичета търсете си сами документите и си отстоявайте правата!