"Извършвам дейност" е когато продавам нещо - услуги, стоки - и получавам кинти.А, да си дойдем на думата…. Абсолютно съм съгласна с Иренка
Ами Кети, не го купувам за черни дни, а го купувам един ден, когато го комплектовам и с компютър да извършвам дейност и да вадя ’’ кинти’’ както казва Иренка… обаче аз още не съм почнала да ги вадя тези кинти.
А да видим кво означава сега икономическа дейност? Тя включва всички дейности на производители, търговци и лица, предоставящи услуги,както и упражняването на свободна професия, а използването на материално или нематериално имущество с цел получаването на приход от него също се счита за икономическа дейност.
Моя принтер ми стои още в кашона, а компютъра е в магазина. Извършвам ли аз по тази ваша логика икономическа дейност?
Та, когато наема персонал, когато построя небостъргач, когато в касата на фирмата ми постъпят кинти-да тогава извършвам дейност, облагам се като бял човек и тъпча гушата на държавата, ама до тогава който и да дойде с рогите и ми каже, че има дейност, ще го изпратя с пушката, като войвода