Приложение 9 срочен договор

07.08.2018, 15:46 2837 4

07.08.2018, 15:46
Публикации: 97 / 1
Здравейте, как се попълват периодите на временна неработоспособност на лице, чийто срочен договор бива прекратен по време на болничен? В частност ред 9 от приложение 9, работни дни с право на обезщетение, според мен на 2 отделни реда - един за дните до прекратяването и един за останалия период,но без работно време.
#1 | 07.08.2018, 16:49
Публикации: 4400 / 737
Струва ми се, че няма значение часовете (ако въобще може да мине без тях). Нали по-нагоре се пише от кога ТД е прекратен, в НОИ си проверяват до кога е на работа човека. Тия дни ходих да питам подобен въпрос за прекратяване по време на болничен, пишат се датите както са по БЛ.
#2 | 08.08.2018, 11:53
Публикации: 97 / 1
Струва ми се, че няма значение часовете (ако въобще може да мине без тях). Нали по-нагоре се пише от кога ТД е прекратен, в НОИ си проверяват до кога е на работа човека. Тия дни ходих да питам подобен въпрос за прекратяване по време на болничен, пишат се датите както са по БЛ.
Тоест на един ред,а не както им е указанието в приложение 9? "2. Когато правоотношението или осигуряването е прекратено през периода по болничния лист:
а) броят на дните до прекратяването трябва да съответства на броя на работните дни, определени по календар и при спазване разпоредбите на чл. 154 от Кодекса на труда, а броят на часовете – на нормата часове според продължителността на дневното работно време по правоотношението на лицето от началото на периода за сумираното изчисляване и/или работата на смени по часов график до датата на прекратяването;
б) за периодите след прекратяване на правоотношението или осигуряването в колона "Работни дни" на отделен ред се попълва броят на работните дни, определени по календар и при спазване разпоредбите на чл. 154 от Кодекса на труда , за които лицето има право на обезщетение, независимо дали за периода преди прекратяването са попълнени "Работни дни" или "Работни часове". Колоната "Дневно работно време по правоотношението на лицето за месеца в часове" не се попълва."
#3 | 08.08.2018, 12:46
Публикации: 4400 / 737
Ами не знам. Аз даже бях взел попълнено прил. 9 да коментираме върху него, нищо не казаха за отделни редове и часове, само казаха, че те си проверявали кога е прекратен ТД и до кога са 30-те дни, ако има болнични и след края на ТД. Може просто да не са се сетили да ми кажат за такава особеност. Но все пак при попълване на полетата в приложението се пише периода на болничния, както и кога се прекратява ТД, би могло това да се разхвърля автоматично в т. 9. Дали е софтуерен пропуск или не се налага такова разхвърляне...?!? Ще почакам да видя дали ще ми го върнат.
#4 | 21.08.2018, 16:14
Публикации: 7 / 0
Да попитам и аз нещичко по темата- в Раздел І,  т.1.1 от Прил.9 посочвам че  е "срочно" правоотношение, до......"дата"--- тук датата на първия ден извън осигуряване ли слагам/ както в Уведомлението: т.17-дата на прекратяване/ , или датата на  последния ден включително, в който е  в осигуряване във фирмата болния. Благодаря на отзовалите се :)
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група