Здравейте!
Казус: Освободена съм по чл. 71, ал. 1 в шестмесечния срок на изпитване на дата 18 декември. Имам право на парична обещетение от НОИ, доколкото знам. Записана съм в БТ в седем дневния срок след 18 декември, НО не съм се регистрирала в НОИ за получаването на парите, защото още чакам нови оферти, а и имам 3 месеца.
Въпросът ми е: Мога ли да изгубя правото си на обещетение от НОИ, след като не съм се регистрирала там, ако и при новия работодател не се получи и ме освободи в 6-месечния срок? Питам, защото съм се регистирала в Бюрото по труда, но не съм в НОИ, защото чакам оферти. Смисъл, ако утре почна работа и след 4 месеца ме освободят пак по чл. 71, какви права ще имам? Ще мога ли пак да си отида на БТ и пак да имам възможност да се регистрирам в НОИ за да получавам средствата, които ми се полагат спрямо трудовия стаж - там 8-10 или 12 месеца?
Притеснявам се, да не ме прецакат, че съм била на БТ и повече няма обещетение, а аз пари не съм взимала, защото изобщо не съм се регистрирала в НОИ.
Благодаря предварително!