Пенсионер и БТ

23.04.2019, 20:49 730 1
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) този раздел.

23.04.2019, 20:49
Публикации: 16 / 0
Здравейте,пенсионерка съм от 8 месеца,работя,от заплатата ми се правят удръжки като на редови работник,доколкото съм запозната.Въпросът ми е :Имам ли право на обезщетение от БТ,в случай,че напусна работа?И ,ако може някой,който е информиран да ми каже:какви отчисления се правят от заплатата ми?PS:не получавам фиш и работя на "заработка с осен МРЗ",така пише в трудовата ми книжкаБлагодаря предварително за отговорите и се извинявам за невежеството си.
#1 | 23.04.2019, 21:32
Публикации: 7522 / 1127
Ако сте пенсионер за прослужено време и възраст, нямате право на обезщетение за безработица. Това е записано в Кодекса за социално осигуряване, чл.54а. Презумпцията е, че вече получавате едно обезщетение  /пенсия/ от социалните фондове.
Ако сте пенсионер по болест, но нямате стаж и гозини за "нормална" пенсия, ще имате право на обезщетение за безработица.
Наистина, ако работите по ТД, се внасят осигуровки за безработица. Това е защото по принцип ТД е за хора в активна възраст. Напълно разбирам, че при тези размери на пенсите, човек е принуден да търси други доходи,  но законът Ви лишава от накои права
В момента тук са: 0 Потребители и 1 Гост
Пълен достъп в КиК Инфо
за 9.89 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
<b style=
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група