Попълвате това, което е удържано от платените възнаграждения. Според годината, в която е направено плащането.
Кое кога и защо е начислено, не Ви интересува.
В конкретния случай /поне както разбирам въпроса/ щом възнаграждението е платено през 2019, тогава е трябвало да се приспаднат и дължимите осигуровки. Независимо, че са платени през 2020. За справката за 2020 тези осигуровки не Ви интересуват
Мисля, че този коментар дава отговор на чуденката ми, но за да бъда наистина сигурен дали сте ме разбрали правилно, ще се опитам пак да обясня:
В месец декември е взето решение на ОС, че ще се плати възнаграждение на единия от съдружниците, който полага личен труд. В същия период доходът е начислен в РПВ, отразени са осигуровките 175,28 лв. (лични за ФЛ) и отчетен данък по ЗДДФЛ 0,00 лв., тъй като дължимите осигуровки ще се внесат в януари 2021 г. чрез търговското дружество. До края на 2019 г. възнаграждението е получено от СОЛ-а. Съответно в справката за 2019 е декларирано, това което е платено и удържано.
Но в самата справка ме притеснява следния текст: "
Удържани по реда на КСО и ЗЗО или
авансово внесени чрез дружеството на самоосигуряващо се лице". Осигуровките са удържани в 2019 и декларирани в справката за 2019 г., но пък са платени в началото на 2020 г. и по този начин не се ли отразяват и за справката 2020 г., тъй като пише, че клетката е и за авансово внесени? Така ако го тълкувам се получава два пъти деклариране на едно и също нещо. Затова смятам, че нещо не правя както трябва.