Здравейте! Пиша с въпрос относно изплащането на платен годишен отпуск при плаваща заплата -работя на процент и всеки месец , съответно, заплатата ми е различна. Знам,че се изчислява на базата на дохода за предходен месец. Интересно е,обаче, как винаги като изляза в отпуск получавам по-малко заплащане. За да изясня казуса,ще дам пример :
Предходният месец брутното ми възнаграждание е на стойност 4318,29; разделяйки го на 20 работни дни се получава дневна ставка 215,9. Да кажем, че прогнозирам финалното брутно за този месец да е около 3000. Следейки ведомостта от предишни месеци, разделям 3000/20 работни дни, за да получа дневна ставка 150. Обмислям да пусна 5дневен отпуск. Бих искал да попитам в този случай как ще се изчисли месечното ми възнаграждание за този месец.
Благодаря предварително!
Пиша този пост,защото се усъмнявам в правотата на издавания документ за месечно възнаграждание, тъй като всеки път когато си пусна платен годишен отпуск,независимо дали предходният месец е "по-слаб" (тогава го разбирам) или в пъти "по-силен", винаги месечното възнаграждение спада в значителни размери и в трактовката на този контекст, то обезсмисля ли се излизането ми платен отпуск.