Здравейте,
според мен изчислението на БТ е вярно
650/21=30,95 лв.
7 работни дни * 30,95=216,67 лв.
3 дни болничен от работодател -30,95*70%=65,00 лв.
т.е. 216,67+65,00=281,67 лв.
Вие защо изчислявате 10 дни*30,95, след , като 3 от тях са първите три дни от работодател?
Здравейте,
Защото сумата 281.67лв. се нарича Общо начисления и касае брутния доход на лицето за месеца дължим му от работодателя, а сумата 309.52лв. е Осигурителен доход, който не може да падне под 650.00лв. на месец, та за това... Преставете си хипотетично, че сте прав/-а, ако лицето има пет отделни болнични листа, които не с в продължение по логиката на БТ ОВ за месеца ще се дължат върху 70% от тези 650.00лв., което да ме извинявате няма как да стане... И да, между другото от БТ май се сещат каква е недомислицата, но казаха, че ще си я карат така и ако много знаем ще спрат всички плащания, а не само проблемното за дадения месец /въпреки, че нарушават договора, защото отказват да платят и ЗОВ за болничния, които са за сметка на работодателя/...
Както и да е, това се нарича "Кауза пердута" и нямам нерви повече да се боря с текстове писани от "КАЛИНКИ"...
Във всички техни програми досега се говореше за МОД и такъв проблем не съществуваше, сега някой написал МРЗ и стой та гледай какво става.
Между другото техен служител ми каза, цитирам "... и мен не ме интересува какво какво пише в КСО, имате си договор..."?!?
Нещо по отношение на йерархията на законодателните актове???
Хубав ден на всички от мен!!!