Здравейте,
В Т1/Т2 колона 5 ред 13 / сбора / трябва да е 36661,50 , а не 48661,50. Направете изчисленията тогава отново. Иначе вноските за довнасяне по фондове можете да ползвате в намаление на данъчната основа за ДДФЛ. В т.7 на Приложение 3 освен евентуално удържаните вноски впишете и вноските върху 1000 лв. осиг. доход на месец, които пишете, че лицето прави.Не виждам посочени тези авансови осиг. вноски.
Също в Приложение 3 в т.8,1 се вписват здравните осиг. на безработни лица , а при Вас случаят не е такъв. Вписвате сумата само в т.8.
Здравейте!
Благодаря за отговора, но за ред 13 от указанията след таблиците аз разбирам, че трябва да вписвам сумата. Чета тези точки:
"В колона 5 се попълва облагаемия доход от упражняване на дейност като самоосигуряващо се лице. На ред 13 се попълва облагаемия доход от дейността като самоосигуряващо се лице по следния начин:
- за собствениците или съдружниците в търговски дружества, както и физическите лица-членове на неперсонифицирани дружества, които декларират доходи от извършване на трудова дейност като самоосигуряващи се лица в тези дружества, се попълва съответната част от облагаемия доход, получен от извършването на услуги с личен труд само в тези дружества, деклариран в Приложение 1, част IІ, ред 1, колона 4 с код 102;
....
- за самоосигуряващите се лица, получили възнаграждения за работа без трудово правоотношение, се попълва облагаемия доход, деклариран в Приложение 3, част IІ, ред 5, деклариран с код 307 в колона 8;
....
Ако самоосигуряващото се лице е упражнявало трудова дейност на различни основания, посочени в т. 5, на ред 13, се попълва сбора от облагаемите доходи за съответните дейности."
В началото и аз бях написал тази сума, но после като прочетох, че ако има доходи на различни основания ги сумираме, и я преправих.
А за авнасоте вноски върху 1000 лв. не съм ги посочил, защото ги има посочени в приложение 1, с код 102.