С риск да бъда наречена хейтър по примера по-горе да попитам как се продават акции в кавички ? И как се притежават същите след като са придобити в кавички ? Не съм запозната с тази материя, но ми се струва странно да притежавам нещо толкова сериозно като акции в кавички.
Просто се опитах да вникна в идеята за намаляване на каса чрез "закупуване" на акции.
Драга delphine,
Не, съвсем не можете да бъдете наречена така !
Xейтър е човек, който не взимa отношение по даден въпрос, но задължително излъчва негатив по него, в повечето случаи без да му е и поискан. А и почти винаги с някакви генерализации, обикновено празнословни.
А при Вас е точно обратното !
Аз мога само да благодаря за коректното отношение и за конкретния въпрос.
Та на въпроса:
-Както можете да забележите, не акциите са в кавички, а действията по придобиването им.
Това е така, защото самите акции са си "живи и здрави".
Но се прехвърлят от едната компания на другата чрез продажба (с точно определен договор), която се прави чрез дадена налична сума, внесена и преведена на продавача. Но в следващ ден тя е изтеглена от продавача и върната на първоначалния й собственик, но на ръка. Така купувача се отървава от пълната си каса, която всъщност е била ... празна.
Веднъж превърнала касата в акции, компанията започва да има различни опции. Поради "универсалността" на тези акции, в последствие те могат да се използват за подобна (например с генерирана печалба) или за точно обратната операция - да се продадат на много по-ниска цена, с което да се генерира загуба. Въпрос на нужди на всяко конкретно предпрятие.
Ако не е добре обяснено, моля за коментар.
Поздрави.