Въпрос за действително отработено време

04.11.2024, 14:59 329 5

04.11.2024, 14:59
Публикации: 2 / 0
Здравейте, дали някой може да ме насочи  в какъв нормативен акт може да се прочете дали в действително отработеното време се включва платения годише отпуск .

#1 | 04.11.2024, 16:03
Публикации: 4588 / 779
Не знам за какви цели ви трябва, но обикновено "действително" означава действително, реално, наистина отработено време, време, през което сте ходили на работа... освен, ако в конкретен норматив не е уточнено, че се включват отпуските.
Ако случайно сте учител - не се включват отпуските.
#2 | Днес в 09:01
Публикации: 2 / 0
Става дума за работа по график: когато даден служител е бил в платен годишен отпуск в даден ден от графика , този ден  брои ли се за работен  и ако случайно в края на периода на отчитане  служителя излиза ,че е работил повече часове заплаща ли се допълнителен труд ? Благодаря !
#3 | Днес в 09:27
Публикации: 111 / 22
#4 | Днес в 10:21
Публикации: 4588 / 779
Никога не съм разбирал логиката на това, че при СИРВ отпуските се ползват в работни дни по календар, а не в работните дни по графика на лицето. Какво като е събота и неделя - нали това са му работните дни на лицето?!? Значи може да работи, но не може да отпуска?!? И ако има хипотетичен договор и график за работа само в събота и неделя, то никога не може да вземе отпуск?
#5 | Днес в 11:25
Публикации: 3154 / 426
Може, обикновено го караш да си пусне от четв до неделя :)
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група