Напускане в изпитателен срок

Днес в 16:31 65 1

Днес в 16:31
Публикации: 1 / 0
Здравейте,

Работя на ТД в изпитателен срок (довечера ще прочета дали е в полза на работодателя). В момента завършвам третия месец, но си търся активно работа, защото не съм доволна от заплащането.
Днес бях на интервю за работа, на което ми казаха твърдо "да", че ще ме вземат, но искат да им дам отговор утре до обяд кога мога да започна най-късно.
Не съм разговаряла с ръководството на досегашната ми работа, но трябва да го направя в най-кратък срок.
Тази вечер ще мисля как да постъпя, но бих искала някакви съвети, защото не желая да работя в предизвестие.
Благодаря предварително!
#1 | Днес в 16:46
Публикации: 9732 / 1664
Вариантите са:
- говорите с настоящия си шеф и се разбирате да прекратите договора по взаимно съгласие. Идеален вариант, стига шефа да е съгласен
- говорите със шефа и го молите да прекрати договора по чл.71. Това - ако срока за изпитване е в полза на работодателя. Става, ако шефа е съгласен. Но пък ако е съгласен - по-добре взаимното съгласие
- ако срокът на изпитване е уговорен в полза на работника или на двете страни /вкл. ако изрично не е посочено в чия полза е уговорен/ - подавате искане за прекратяване по чл.71 по Ваша инициатива. Идеален вариант. Не може да Ви откажат
- ако нищо от горните не стане - подавате предизвестие по чл. 326, заявявате, че няма да го отработите, плащате обезщетение за неотработеното предизвестие и напускате. Скъпичко е, но за сметка на това не могат да откажат
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група