Връщам се отново към темата, защото исках да си доизясня някои моменти. От коментарите и препратката към друга подобна тема се изясни, че
Скрит текст :
"Отговор от Агенция по вписванията към мен: "Уважаема г-жо ...........,
Във връзка със запитването Ви, постъпило по електронна поща до Агенция по вписванията на 14.09.2023г., Ви уведомяваме за следното:
Когато се подава по електронен път заявление Г2 и заявител е съставителя на годишния финансов отчет, декларацията по чл.13, ал.4 от ЗТРРЮЛНЦ е от съставителя. Към заявлението се прилага и нотариално заверено пълномощно по чл.15, ал.3 от ЗТРРЮЛНЦ."
Както писах и по-горе аз подавам чрез адвокат ГФО в АВ и прилагам Декларацията по чл.13 ал.4 от ЗТР, подписана от Управителя. Реших да направя запитване дали това е правилният начин, защото явно отказите се правят изборно и като е приет един отчет това не е гаранция, че в друг момент няма да бъде отказан.
Въпросът ми , изпратен по имейл в АВ :
Скрит текст :
"ГФО на фирма се подава от адвокат с адвокатско пълномощно. Към документите, които предаваме на адвоката прилагам и Декларация чл.13 ал.4 от ЗТР.
Правилно ли тази Декларация се подписва от Управителя на фирмата, чийто ГФО ще бъде публикуван от адвоката по електронен път ?"
Отговор от АВ :
Скрит текст :
"Уважаема г-жо ........,
Във връзка с писмото Ви по електронна поща за техническа поддръжка от 18.12.2024г. относно декларация чл.13 ал.4 ЗТРРЮЛНЦ, бихме желали да Ви уведомим следното:
Когато заявление за вписване, заличаване или обявяване изхожда от упълномощен адвокат, декларацията чл.13 ал.4 ЗТРРЮЛНЦ следва да е подписана от законния представител на търговеца / ЮЛНЦ.
Поздрави.
Екип на агенция по вписванията
"
Благодаря на колежката, която повдигна темата и така допринесе да изясним правилните действия.
Хубава вечер на всички!