Дтв за тспо процент и изплащане

Днес в 13:08 115 2

Днес в 13:08
Публикации: 23 / 0
Здравейте. Имам въпроси, свързани със добавката за стаж към заплатата(дтв за тспо) и се надявам тук някой да ми отговори. Първият въпрос е как се изчислява колко процента да бъде? В момента имам 6 години опит и 5.5% добавка. Вторият ми въпрос е защо реално не получавам нищо от тази добавка към заплатата ми и всичко се удържа? Ще обясня по-подробно - поискал съм от работодателя преди започване сума хххх. Всеки месец получавам тази сума, без добавката. Самата добавка е отразена във всеки фиш, който съм получавал като 5.5% от ххххлв. Значи ли това че тази добавка реално е само удръжка? Не е ли редно към уговорената сума да получавам и добавката за стаж? При започване на работа не сме обсъждали темата, но те търсеха изключително хора с опит в онзи момент и очаквах че знаят как да процедират в такива ситуации
#1 | Днес в 14:40
Публикации: 3183 / 433
Поискали сте сума, получавате сумата.
Ако сте искали сумата + някаква добавка, да сте го уговорили предварително. Разбира се, че ще включва добавката в брутното, когато са ми казали, че лицето иска Х нетно.
#2 | Днес в 15:28
Публикации: 23 / 0
Тази добавка се променя, с увеличаване стажа. Не е просто да кажа една сума допълнително към тази която искам. Затова е очаквано, според мен, да я получавам. Или да я обсъдим
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група