Дтв за тспо процент и изплащане

Вчера в 13:08 209 4

Вчера в 13:08
Публикации: 24 / 0
Здравейте. Имам въпроси, свързани със добавката за стаж към заплатата(дтв за тспо) и се надявам тук някой да ми отговори. Първият въпрос е как се изчислява колко процента да бъде? В момента имам 6 години опит и 5.5% добавка. Вторият ми въпрос е защо реално не получавам нищо от тази добавка към заплатата ми и всичко се удържа? Ще обясня по-подробно - поискал съм от работодателя преди започване сума хххх. Всеки месец получавам тази сума, без добавката. Самата добавка е отразена във всеки фиш, който съм получавал като 5.5% от ххххлв. Значи ли това че тази добавка реално е само удръжка? Не е ли редно към уговорената сума да получавам и добавката за стаж? При започване на работа не сме обсъждали темата, но те търсеха изключително хора с опит в онзи момент и очаквах че знаят как да процедират в такива ситуации
#1 | Вчера в 14:40
Публикации: 3184 / 433
Поискали сте сума, получавате сумата.
Ако сте искали сумата + някаква добавка, да сте го уговорили предварително. Разбира се, че ще включва добавката в брутното, когато са ми казали, че лицето иска Х нетно.
#2 | Вчера в 15:28
Тази добавка се променя, с увеличаване стажа. Не е просто да кажа една сума допълнително към тази която искам. Затова е очаквано, според мен, да я получавам. Или да я обсъдим
#3 | Вчера в 19:43
Публикации: 3184 / 433
За следващата пълна година ще се плати каквото се полага за този процент отгоре. Останалото очевидно е заложено в брутното. Като сте разписвали договора, не сте ли го чели?

Какво е очаквано си е разговор между вас и работодател, във форума нито някой ще ви каже нещо, нито ще направи нещо.
#4 | Вчера в 22:45
За следващата пълна година ще се плати каквото се полага за този процент отгоре.

Имам повече от една година във фирмата, но нищо допълнително не съм получил. Освен под един процент добавка, заради инфлацията
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група