Авансово разпределена печалба.

Днес в 15:59 112 4

Днес в 15:59
Публикации: 3 / 0
Здравейте! През 24та съм си изразходила неразпределената печалба и съм започнала да разпределям печалба от текущата. Само дето сега се получава разминаване в данъчната основа на 123 т.е. тази авансово  разпределена печалба не участва в данъчната основа за формиране на данък(дава ми го по-малко). Ако пък ги коригирам така, че да е 122/425 с авансово разпределената сума отива в дебитното салдо на 122, което пак не е вярно и от там идва несъответствие между актива и пасива на баланса. Моля, за помощ!
#1 | Днес в 16:07
Публикации: 12361 / 2334
тази авансово  разпределена печалба не участва в данъчната основа за формиране на данък(дава ми го по-малко).

Кой Ви го дава по-малко ? Не си ли  изчислявате Вие сами данъка по данните от ОПР и преобразуването, ако има такова ?
#2 | Днес в 16:16
Да и точно там ми светна, че има проблем, понеже знам какъв данък да очаквам. През годината разпределях печалба 123/425, което явно не е правилно, понеже сумата на ав.разпред.печалба не се отразява по 123 сметка. После поправих протоколите на 122/425 и ми се получи дебитно салдо в 122 = на ав.разпределената печалба. И вече блокирах и реших да пиша за помощ. Когато дам проверка на отчети и дава несъответствие между ОПР и Баланс. 
#3 | Днес в 16:34
Публикации: 12361 / 2334
Да и точно там ми светна, че има проблем, понеже знам какъв данък да очаквам. През годината разпределях печалба 123/425, което явно не е правилно, понеже сумата на ав.разпред.печалба не се отразява по 123 сметка.

Осчетоводяването е правилно и коректно. Авансово разпределеният дивидент се осчетоводява именно по 123.В моята счетоводна програма нямам такъв проблем - ОПР се формира правилно като включва и авансово разпределената печалба за дивидент. Проверете си ОПР.
#4 | Днес в 16:38
БлагодАРЯ! Ще направя проверка отново. :)
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група