Необходима ли е рег. по ДДС за консултантска услуга?

Вчера в 21:40 352 6

Вчера в 21:40
Публикации: 3 / 0
Здравейте,

Ще ви бъда благодарна, ако имате опит и можете да коментирате следния случай.

Моята фирма ЕООД е базирана в БГ, предоставя консултантска услуга на физически лица от целия свят т.е. не доставям стоки извън БГ и не е фирми. Клиентите - физическите лица, заплащат с карта или paypal независимо къде се намират по света. Това, че те са в чужбина задължава ли ме фирмата ми да е регистрирана по ДДС?

Оборотът ми никога няма да стигне задължителния минимум за регистрация и не желая да се регистрирам, но ме съветват да се регистрирам.

Благодаря предварително.

#1 | Вчера в 23:55
Публикации: 72 / 12
намерете си с4етоводител.
#2 | Днес в 10:02
намерете си с4етоводител.
Благодаря за "любезния" отговор. Имам си счетоводител, а от тези от които потърсих второ мнение, аз съм по-добре информирана от тях. И това впечатнление се създава дори само по начина, по който си формулират отговорите. Или увъртат /или просто не знаят/ или съветват умишлено да се регистрираш по ДДС, за да взимат по-висока такса. 

#3 | Днес в 10:28
Публикации: 792 / 109
или съветват умишлено да се регистрираш по ДДС, за да взимат по-висока такса.

Това изобщо ме отказа да правя опит за отговор.
#4 | Днес в 11:01
Публикации: 229 / 11

Здравейте!
Редно е както цените Вашите усилия, труд и познания, да оценяте и чуждите. Предполагам, че вече сте прозрели, че няма как човек да бъде "пенкелер" по всичко.  Обърнете се към професионалисти  и чувайте, това което Ви обясняват, независимо, че понякога отговорите им не Ви харесват и най - важното си го запишете и си го прочитайте всеки месец преди да се срещнете с колегата, който Ви обслужва "Моят счетоводител защитава моите интереси по законосъобразен начин, той не е магьосник".
Ако не Ви харесва просто запишете Счетоводство и контрол и сам/а си дробете попарата, която после ще се наложи да изядете.
Успех!
#5 | Днес в 16:02
Благодаря на допълнително включилите се.

Това изобщо ме отказа да правя опит за отговор.
Това, че ви обижда не означава, че не е вярно.

Ако не Ви харесва просто запишете Счетоводство и контрол и сам/а си дробете попарата, която после ще се наложи да изядете.

Работата е в това - не, че отговора не ми харесва, а че е неаргументиран.

Не могат да ми отговорят как прим. адвокат, който води дело в БГ на физ лице живеещо в чужбина не му е необходимо да се регистрира по ДДС. Или как всички тези получатели на суми постъпващи от роднини в чужбина не се водят приходи. Не можеш да пишеш 10 години всеки месец "подарък" за получателя.

Аз не търся как да крия обороти или да не плащам данъци, а това да става достатъчно прозрачно за дейността ми без да ме ощетява.

#6 | Днес в 18:21
Публикации: 792 / 109
Няма как пък и защо да ме обижда написаното от Вас. Липсата на уважителен тон и самонядеяността обаче ми е в повече.
А и като чета допълнителните Ви разсъждения  бих казала, че не завиждам на счетоводителя Ви.
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група