ГДД и данъчни облекчения за деца - възстановяване

Вчера в 11:58 192 2

Вчера в 11:58
Публикации: 2 / 0
Здравейте, пиша Ви със следния казус.
Попълвам сама декларацията си и съответно приложенията за приспадане на данък за малко дете.
При първоначалното попълване бях забравила да попълня част IX и 600-те лева не се бяха отразили в сумата ми за възстановяване (имах и малка друга сума надвнесен данък). След 2 дни ми изплатиха от НАП малката сума и разбрах, че нещо не е наред.

Коригирах ГДД с правилната информация, но вече две седмици чакам изплащането на 600-те лева.

Въпросът ми е:
Има ли срок за възстановяването на сумите от НАП и дали да подам това искане за прихващане или възстановяване на надвнесени суми, което имам като вариант? Какво би следвало от него?

Благодаря Ви!
#1 | Вчера в 12:37
Публикации: 7 / 2
Според мен срока ви за възстановяване е 30 дни, тъй като сумата е над 500 лв. и в този случай не сте по опростената процедура / 7 дневен срок/
   - над 500 лв., служителите на НАП изготвят акт за прихващане и/или възстановяване. В него описват размера на данъка за възстановяване и неплатените данъчни задължения, ако има такива. Документът ви се връчва лично и се подписва от служителя на НАП и от вас.

Сумата ви се възстановява по посочена от вас банкова сметка в 30-дневен срок от подаване на декларацията.
#2 | Вчера в 12:54
Публикации: 2 / 0
Благодаря Ви!

Според мен срока ви за възстановяване е 30 дни, тъй като сумата е над 500 лв. и в този случай не сте по опростената процедура / 7 дневен срок/
   - над 500 лв., служителите на НАП изготвят акт за прихващане и/или възстановяване. В него описват размера на данъка за възстановяване и неплатените данъчни задължения, ако има такива. Документът ви се връчва лично и се подписва от служителя на НАП и от вас.

Сумата ви се възстановява по посочена от вас банкова сметка в 30-дневен срок от подаване на декларацията
.

Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група