Недекларирани доставки на стоки от страни-членки на Европейския съюз

Вчера в 10:07 350 7

Вчера в 10:07
Публикации: 72 / 2
Здравейте, случвало ли му се е на някой да има данъчна проверка за деклариран ВОП, който да не е деклариран от отсрещните страни-доставчици и как освен документално с фактури, ЧМР-та и платежни документи се доказва наистина, че са извършени вътреобщностни придобивания на стоки от Европейския съюз? Благодаря предварително за отговорите и успешна седмица!
#1 | Вчера в 11:39
Публикации: 271 / 20
Прилагайте всички документи по сделката и най-вече за получаването от вас.
#2 | Вчера в 13:08
Прилагайте всички документи по сделката и най-вече за получаването от вас.
Аз хубаво ще ги приложа, но ми е много интересно какви обяснения мога да дам, защото ми изискват документи и обяснения...
#3 | Вчера в 14:06
Публикации: 154 / 5
Ами обяснявате всичко, което знаете по придобиването:
Кога и къде е натоварена стоката.
Коя е транспортната фирма - имена на шофьор, номера на коли, транспортна фактура (как е платена).
Кога е пристигнала стоката, къде е разтоварена - адрес - собствен или нает склад( съответно договор за собственост/ за наем) и т.н..... 
#4 | Вчера в 14:41
Ами обяснявате всичко, което знаете по придобиването:
Кога и къде е натоварена стоката.
Коя е транспортната фирма - имена на шофьор, номера на коли, транспортна фактура (как е платена).
Кога е пристигнала стоката, къде е разтоварена - адрес - собствен или нает склад( съответно договор за собственост/ за наем) и т.н.....
Благодаря, проверката касае около 70 фактури от различни доставчици от ЕС и проблемът е, че ние сме декларирали ВОП, а от отсрещната страна не са. Иначе аз лесно ще представя фактурите и ЧМР-тата към тях, но по-скоро проверката я разбирам като да дам обяснения защо ние декларираме ВОП по тези доставки, а те не.
#5 | Вчера в 14:46
Публикации: 4812 / 861
Може би да попитате отсрещната страна? Може някаква грешка да е станала, нищо че са много фактурите. Ако са ви въвели първоначално с грешен номер и ето ги 70 фактури... :) Вариант само.
#6 | Вчера в 14:46
Публикации: 171 / 30
Е това е най-голямата простотия,през която и аз преминах. При нас голям доставчик не беше декларирал на 25 хил.евро към нас.
Обясняваш се ти, нищо че си изряден. Много загуба на време и нерви, за да ти кажат накрая, че ще сигнализирали на данъчните в страната на доставчика...
Ами да го бяхте направили първо това, вместо да ми губите на мен 6 месеца.
И проблемът е , че като си има проверка покрай нея искат и всякакви други глупости.
#7 | Вчера в 15:17
Е това е най-голямата простотия,през която и аз преминах. При нас голям доставчик не беше декларирал на 25 хил.евро към нас.
Обясняваш се ти, нищо че си изряден. Много загуба на време и нерви, за да ти кажат накрая, че ще сигнализирали на данъчните в страната на доставчика...
Ами да го бяхте направили първо това, вместо да ми губите на мен 6 месеца.
И проблемът е , че като си има проверка покрай нея искат и всякакви други глупости.
Е, при мен става въпрос за много по-големи суми, но странното е, че доставчиците са от различни държави, а не само от една конкретна и не е само един, а са около 10 доставчика. И да, за жалост сте права, покрай проверката ми искат и много други документи за няколко години - амортизационни планове, главни книги, оборотки, ОПР-та....
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група