ЗО, възнаграждение под минималната, осигуровки по граждански договор

Днес в 08:34 233 4

Днес в 08:34
Публикации: 6 / 0
Здравейте,
Имам следният казус и доста неясноти.
Получавам възнаграждение под минималната заплата, като работя по два граждански договора, по които ми начисляват осигуровки.
Имах подадена декларация 7 за ЗО и си плащах осигуровки.
В момента, в който  започнаха осигуровките, задължението към НАП автоматично спря.
В момента при проверка на здравния статус, установих, че изминалите месеци се водят с неплатени здравни осигуровки.
Трябва ли да подам отново декларация?
Какво се случва с парите от осигуровките по гражданските договори и как се процедира в тази ситуация?
Благодаря предварително на отзовалите се.
#1 | Днес в 09:28
Публикации: 10381 / 1827
Щом са внасяни осигуровки, значи за тези граждански договори е подавана декларация Д1. Първата Д1 е спряла действието на Д7. Трябва да подадете нова Д7 в срок до 25-то число на месеца, следващ този, през който е свършила работата по ГД. Независимо кога е платено.
"Получавам възнаграждение под минималната заплата, като работя по два граждански договора, по които ми начисляват осигуровки."
Възнаграждението по всеки отделен ГД ли е под МРЗ? Или и двата сумарно да под МРЗ?
#2 | Днес в 11:03
Възнаграждението и по двата е под минималното.
#3 | Днес в 11:04
Сумарно
#4 | Днес в 11:10
Публикации: 10381 / 1827
Сумарно
Сумарно възнаграждението по всички ГД в един месец е под МРЗ и са начислили/удържали осигуровки?
Това е в противоречие с чл.4, ал.3, т.5 от КСО

При плащането попълвахте ли Сметка за изплатени суми? Обясниха ли Ви какво да попълните в т. 5? А прочетохте ли какво пише под т.6?
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група