Продажба автомобил

Днес в 08:41 110 2

Днес в 08:41
Публикации: 41 / 2
Здравейте,моля за мнение.Продаваме автомобил,собственост на фирмата,която не е търговец на автомобили или дилър.При покупката му не сме ползвали ДК,защото същият се използва от управлението.Сега при продажбата, на физ.лице или юридическо такова от ЕС,в основанието за неначисляване на ДДС посочвам чл.50.Права ли съм.Една борба е с купувача,да се позова на чл.143,но аз не съм дилър
#1 | Днес в 09:12
Публикации: 12738 / 2456
При покупката му не сме ползвали ДК,защото същият се използва от управлението.Сега при продажбата, на физ.лице или юридическо такова от ЕС,в основанието за неначисляване на ДДС посочвам чл.50.Права ли съм.

Да, права сте - ако сте имали начислено ДДС при покупката и не сте ползвали данъчен кредит на основание чл.70 ЗДДС не начислявате и при продажбата. Използване за "управлението" не е посочено в основанията на чл.70, но Вие си прецизирайте тази част по-ясно. :smile1:
#2 | Днес в 09:52
Публикации: 41 / 2
Да,ограничението за ползване на ДК е чл.70 и в тази връзка при продажбата не начислявам ддс по чл.50,ал.1,т.2.Благодаря.То всъщност чл.143 касае само дилъри,но на този грък не мога да му го обясня и два дни си губя времето с него.
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група