Болничен за лице на трудов договор и самоосигуряващ

Днес в 10:35 99 3

Днес в 10:35
Публикации: 603 / 10
Здравейте, лице което работи по трудов договор на максимума и в същото време е самоосигуряващ през фирмата си, сега ми казва, че през февруари има издаден болничен лист за 4 дни, който е предсатвен само през трудовия договор. Обяснено му че ако не се  издаде болничен и през фирмата няма да му бъде платен от НОИ, но не желае и не иска да представи болничен и през фирмата. Аз сега какво даправя, Д1 за февруари е подадена с пълен работен месец, без осигурителе доход, защото е осигурен на максимума по трудовия договор?
#1 | Днес в 11:05
Публикации: 5074 / 934
Хм, нали работите по документи - нямате предоставен болничен, нямате какво да отразите или основание да отразите друго.
Ако случайно НОИ не му платят болничния по ТД, може и да се съгласи да вземе за фирмата, ако не е късно.
#2 | Днес в 11:22
Публикации: 603 / 10
Благодаря! :smile1:
Успешен ден!
#3 | Днес в 11:38
Публикации: 352 / 102
 Обяснено му че ако не се  издаде болничен и през фирмата няма да му бъде платен от НОИ
Това не е съвсем вярно. Ако като СОЛ е избрал осигуряване без ОЗМ, не трябва и няма право да вземе болничен като СОЛ
 Аз сега какво даправя, Д1 за февруари е подадена с пълен работен месец, без осигурителе доход, защото е осигурен на максимума по трудовия договор?
Щом подавате Д1 като СОЛ, би трябвало да е избрал осигуряване с ОЗМ.
Какво да направите? Ако донесе болничен, правите корекция на Д1. Ако трябва  - довнасяте ЗО
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група