Здравейте!
Имам нужда от спешна информация как да постъпя в така създадената ситуация.
От 2011г. до края на 2012г. работих във фирма, която прекрати дейността си, поради финансови проблеми. Оказа се обаче, че осигуровките ми за по-голямата част от времето, в което съм работила, не са платени. Беше ми обяснени, че така не могат да ме освободят от работа. Нямало как да прекратят трудовата ми дейност, заради осигуровките. За моя огромна изненада се оказа, че тази година са ме освободили, и аз не знам как, та никъде нищо не съм подписала, дори не знам и как са ме освободили.
Отивам в НАП, оттам ми дават бележка с точните дати откога докога съм била назначена. При тях били подадени данни, че осигуровките ми за цялото време са заплатени, но със сигурност не са, както и ми обясниха оттам, е възможно наистина да не са, само да е внасян някакъв документ към НАП, че са.
Най-лошото е, че фирмата вече не съществува. Никой не ми е дал трудовата книжка. Бившият "началник" казва да си попълня книжката и да му я дам да я завери с подпис и печат. Нямало вече счетоводство, не знаел какво трябва да се прави. Шах и мат!
Какво може да направи човек като мен в случая - Google и попаднах на този форум. Силно се надявам да срещна отзивчиви хора, които да ми помогнат да си оправя трудовата книжка и съответно и другите документи, които и ако са ми необходими за продължаване на работа. Да отчета, че работата ми в тази фирма беше първата и последна (засега) работа в живота ми, т.е само от тях зависи Трудовата ми книжка. Как и къде да отида, то е ясно, че аз ще трябва да си я свърша цялата работа, ужас
, да си извадя нова трудова книжка. Къде трябва да я занеса, внеса, кой, къде и как трябва да се подпише и подпечата. Както става ясно, аз съм пълен лаик в тази област, но надеждата крепи човека. А и с питане до Цариград се стига. Яд ме е, че ги изчаках толкова дълго време.