Имам проблем. На 10,12,2013 г назначавам едно лице с договор със срок за изпитване. Пускам уведомлението по чл.62 от КТ по електронен път. Връща се справката, назначената полага подпис, и заминава на работа. Днес тръгвам да я уволнявам, пускам заповед за уволнение, оформям трудовата книжка, и пескам уведомлението по чл.62 за уволнението . И следва гаф - уведомлението не минава - грешно уведомление - неправилна последователност от подаване на данни в поле "Тип на документа". От направеното разследване установявам, че още на 10,12,20132 г уведомлението е било грешно, но в бързината не съм дочела, накарала съм лицето да се подпише. Сега програмата не ми приема нито корекция на уведомлението за назначение, защото такова в действителност не е било приемано, нито ми приема ново уведомление за назначение, защото е извън 3 дневния срок. А лицето е работило, оформила съм и трудовата книжка. Моля патилите и препатилите - какво да правя? След края на месеца ще има Д1 за това лице. Ама той договора не е бил регистриран. Имам всички справки по дати и часове какво съм се опитвала да правя, ама те с какво ме топлят ? Не ми се е случвало друг път, ама проблема е мой - като не съм догледала, че всъщност уведомлението за назначение е било грешно.... Моля за помощ.