Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № РД-07-5 от 2008 г. за условията и реда за отпускане на целева помощ за отопление, на министъра на труда и социалната политика

На основание чл. 12, ал. 4 от Закона за социално подпомагане е разработен проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № РД-07-5/2008 г. за условията и реда за отпускане на целева помощ за отопление.

В съответствие с целите на Закона за социално подпомагане да се осигурява все по-добра социална защита на рисковите групи, както и в изпълнение на специфичните препоръки от последните години на Европейската комисия към България за повишаване на ефективността на социалните помощи като средство за борба с бедността Наредбата се усъвършенства в посока разширяване на обхвата на подпомаганите лица и семейства, оптимизира се механизмът на отпускане на помощта. Прецизира се структурата на бенефициентите и се създава механизъм за недопускане отпадането от подпомагане.

Очакваните резултати са да се осигури по-ефикасна социална подкрепа на повече лица и семейства, които се нуждаят от помощта на държавата.



Дата на откриване: 2.5.2023 г.
Целева група: Всички заинтересовани
Сфера на действие: Социална политика и заетост
Дата на приключване: 1.6.2023 г.