Публикуван е първият брой за 2017 г. на информационния бюлетин на НОИ

Националният осигурителен институт (НОИ) съобщава, че първият брой за 2017 г. на информационния бюлетин на НОИ вече е публикуван на интернет страницата на институцията (www.nssi.bg).

Изданието е онлайн от 22 март и е достъпно в рубриката „За потребителя” - “Информационни материали”.

Въвеждащият материал в броя предоставя информация за наградите, които екипът на НОИ спечели за внедряването на модерните технологии при обслужването на клиентите на института от престижния конкурс „ИТ проект на годината” за 2016 г.

Сред основните публикации в изданието е подробен анализ на средната продължителност за получаване на лична пенсия у нас за периода 2000-2016 г. В материала подробно е проследена тенденцията за движението на този параметър през годините, а отчитането му е от особено значение за прогнозиране разходите на държавното обществено осигуряване за пенсии за бъдещи периоди.

Бюлетинът съдържа и анализ на трудовите злополуки през миналата година, в който са включени статистически данни за нивото на трудовия травматизъм на национално и регионално ниво.

Представянето на дейността на териториалните поделения на НОИ в страната продължава с анализ на дейността през 2016 г. на структурата на института в гр. Ямбол

Съдържанието на бюлетина се допълва от втората част от резюмето на доклада на Международната асоциация за социално осигуряване (МАСО) относно десетте глобални предизвикателствата пред социалната сигурност.

Вторият брой на „Бюлетин на НОИ” за тази година ще излезе в средата на месец юни 2017 г.