Привет на всички. Предстои в компанията да въведем СИРВ за няколко длъжности. Служителите ще работят на смени от по 8 часа и ще покриват 24/7 (не е производство, но се налага). Четох доста, но на някои въпроси не можах да намеря отговори, а именно:
1. Как се описва трудовото възнаграждение, което ще получава служителя в трудовия договор? Очевидно не мога да заложа твърда сума, тъй като тя ще варира в зависимост от отработените часове (дневни/нощни за месеца).
2. Идеята ни е всяка смяна да бъде по 8 часа, като ще има една смяна изцяло с нощни часове, от 22:00-06:00. При така определени смените, какви почивки се полагат на служителите? Имам предвид почивки за хранене и т.н. и трябва ли да се включват тези почивки при изчисляване на отработените часове в края на отчетния период за СИРВ.
Ще подадете необходимите документи за 50% от обезщетението Вие, а не бащата.
Трябва ли аз да подавам някакъв документ за възстановяване на майчинството в такъв случай. Аз съм се отказала от майчинството в полза на бащата и работя откакто детето е на 6 м. Досега считах, че с преехвърляне на майчинството съм прехвърлила всички бъдещи права на бащата. 
Здравейте, при нас случаят е следният: Правата за ползване на отпуск по майчинство са прехвърлени на бащата след 6-тия месец на бебето. Аз се върнах на работа.
Сега предстой и бащата да се върне на работа. Детето все още няма 2 години и няма да е настанено в детско заведение. Интересува ме има ли бащата право да ползва обезщетението за гледане на дете до 2 г (чл. 54 от КСО мисля беше, преди) като подаде съответната декларация.
Какво трябва да отбележи в тази декларация?