В заповедта пише служебен автомобил. Момчето се е прибирало с ЛМПС, защото автобуса след концерта в София се прибира към местоработата, а момчето е от Русе. Петък вечер е, всички се прибират по домовете си /ако искат/. защо да се връщат до местоработата и после да пътуват обратно по домовете си? Нали и пътя към работа и от работа влиза в застраховките. И на кой работодател му пука за работниците!? Исках да компенсираме до някъде момчето, не да му усложняваме още повече живота. та за това се хванах за наредбата за командировки.
Здравейте, момчето е пътувало с ЛМПС. Прибирал се е след концерт. На път от града, в който е бил концерта към дома си. НОИ приеха, че е трудова злополука.
Здравейте, имам следното питане. Член на екипа ни е катарстрофирал при прибиране към дома си по време на командировка. Целият екип е командирован и пътува с автобус. Минава ни събитието и той си тръгва към дома с личния автомобил. Катастрофира и в момента е в болница. Та четейки наредбата за командировки попадам на това:

Чл. 24. (1) (Изм. - ДВ, бр. 21 от 1991 г.)  Командированият, който е заболял по време на командировката, получава дневни пари за цялото време, през което здравното му състояние не позволява да изпълнява възложената задача или да се завърне в постоянното си място на работа.
(2) Когато заболелият постъпи на лечение в болнично заведение, дневни пари не се заплащат.

Та въпросът ми е: След престоя в болница ние трябва ли да му плащаме още дневни? Със сигурност ще има месеци болничен, момчето е пострадало много, за съжаление.
Здравейте, закупихме мебели от частно лице за обзавеждане на служебен апартамент. Съставили сме договор за покупко-продажба. Сумата по договора е необлагаема, понеже е с еднократен характер и не е с цел печалба. Въпросът ми е - освен договора и платежното нареждане, необходим ли ни е и друг разходооправдателен документ? Сметката за изплатени суми е когато имаме удръжки, данък, а тук няма?