Благодаря, P. G. H. R.
и за линковете, и за пожеланията, и за включването!
Счетоводителката каза, че не знае и ще разпита, след като разпита, отговора ѝ беше този, който съм написала в коментар 1.Прочетох линковете и не, не е имала това предвид. Тя е счетоводстводител на приятелската фирма, в която ще се назначаваме на ТД, поиска ни мес. възнаграждение за услугата до края на майчинство,на което се съгласихме, но се зачудихме дали не говори така, заради това възнаграждение,което е малко повече от половината на заплащаното от нас на нашата счетоводителка и дали няма да е по-добре да се пусне ЕООД и да се самоосигуряваш.
*** Та, това, което разбирам от линк1, че е важно да си осигурен за поне 6м за общо заболяване и майчинство, независимо дали се самоосигуряваш /само да си плащаш осигуровките/ или си на ТД.
Днес ми се наложи да споря с нея(надявам се да съм била права
).
Според онова, което е разбрала тя ми казва, че за да имам право на болничен трябва 6м да се работи (да се плащат осигуровките) на ТД или 12м ако се самоосигурявам. Другото е, че ми казва, че ако се самоосигурявам, въпреки че съм си плащала осигуровките ОЗМ, до края на майчинството ще трябва да продължавам да си ги плащам независимо дали съм направила тези 12м трудов стаж
, а не само здравните както знам аз.
Не знам кое ще бъде по-изгодно.