Здравейте.
Значи, и ползването на Счетоводител, не винаги е гаранция, че всичко ще е ОК.
Става въпрос за следния казус/каша/.
Имах ГД с ФЛ /за което и по-рано бях писал/ - за което направих Справка 73, ал. 1 /със софтуер на НАП/ . Имах и служител, който е освободен преди края на год. за което направих със същия софтуер, Справка 73, ал. 6.
И двата файла ги изпратих на Счетоводителя, който ползвам при нужда...
Качила е този за служителя /73, 6/... и вика, другия не става, няколко пъти... онзи ден, (в петък), звъни и вика: Готово, и другия (73, 1) го качих... (след като го е отворил със софтуера при себе си)...
И аз си мисля, че всичко е ОК. (все пак, счетоводител го е направил).ю
И тази вечер , след раб.време, викам я да проверя с ПИК и какво да видя: Няма нищо по 73, ал. 1
И аз си викам, явно не е подадено... Какво се оказва ? Че инфото, което трябва да е за ГД /по 73, ал. 1/ е подадено като ТД , 73, ал. 6
... (че и пише, че е основен към 31.12)
И за да е пълна кашата, същия файл /генериран от програмата от НАП/, .xml аз го качвам и подавам като ФЛ с личния ПИК - с идеята, евентуално, да е в срок и да го редактирам , впоследствие. И разбира се, след известно време е отхвърлено - поради несъвпадение на ЕГН/ЕИК - със заб. че може да се корегира в срок от 1 с-ца.
Като го правих това, все още не бях видял, че другата декл. е подадена погрешно по ал.6 ...
И тук, дали е възможно да се направи корекция, направо във вида /да не е по чл.6, а реалния по чл.1/...
Предполагам, че утре ще разбера точно как стоят нещата, като се обадя в НАП, и отново се обадя на счетоводителя, но ако има някой, да каже нещо по въпроса, ше съм благодарен.
Поздрави.