...играта започна да загрубява...
На нашата територия (не казвам държава) може да се случат всякакви парадокси.
Колегите с по-дълъг стаж ще си спомнят онзи казус, от преди 7-8 години мисля, че беше, когато от варненското НОИ накараха едни майки да върнат парите, които са им изплатени за 2-рата година гледане на дете, защото бяха дали децата на детски ясли, а в декларацията, която попълват текста беше:
...детето не е дадено за отглеждане на
пълна държавна издръжка...
Детските ясли не са
пълна държавна издръжка, защото родителите там си плащат такса.
Варненските майки върнаха парите, но софийските отказаха, заведоха дело и го спечелиха.
След което варненското НОИ пък си върна удържаните суми на тамошните майки, но пък промениха текста на декларацията и сега в нея пише, че детето не е дадено на детска ясла.
Щото като го дадеш кой ти гарантира, че утре няма да е болно, да ти го върнат и да се наложи пак да излизаш в отпуска, ама нейсе...
Та по повод разминаването на трудов и осигурителен стаж.
konstantin80,
ако времето в майчинство не ми се признава за трудов стаж ще ми го признаеш ли за професионален опит?
Ами то по твоята логика, като не съм работила по професията си цеееееели 2 г. би трябвало сумата ми за "клас" да не се увеличи с 1,2%, нали така?
Ако съм родила 3 деца осигурителният ми стаж ще се получи с 6 г. повече от трудовия.
И ако съм започнала работа
за първи път, на 6-тия месец от започването съм излязла в майчинство и ми се застъпват 2 бременности, връщам се на работа след 4 години, значи ще ме чакаш да работя още 2 месеца, за да придобия право на отпуска, така ли?
Не е лошо подобни "положителни промени" да се обмислят детайлно и в перспектива...