Хм. Често казано, не ми се вярва да има законов вариант... но пък и не съм запознат с материята. Не ми е известна и някаква "бяла" работа, която да не се облага. Да не говорим за отговорността, която един аниматор има към децата и дали едно 14-годишно дете може да отговаря за други деца.
Тази "свободна практика" е облечена в някаква юридическа обвивка, например самоосигуряващо се лице. Ако приемем, че "свободна практика" е равносилно на "свободна професия" според ЗДДФЛ:
ДР §1 т. 29. "Лица, упражняващи свободна професия" са: експерт-счетоводителите; консултантите; одиторите; адвокатите; нотариусите; частните съдебни изпълнители; съдебните заседатели; експертите към съда и прокуратурата; лицензираните оценители; представителите по индустриална собственост; медицинските специалисти; преводачите; архитектите; инженерите; техническите ръководители; дейците на културата, образованието, изкуството и науката; застрахователните агенти; други физически лица, за които са налице едновременно следните условия:
а) осъществяват за своя сметка професионална дейност;
б) не са регистрирани като еднолични търговци;
в) са самоосигуряващи се лица по смисъла на Кодекса за социално осигуряване.
Свободни професии от сайта на НАП.