Три неща ме притесняват. Вие кажете вашето становище по тях:
1. Отпускът, който съм превишил с 5 дни през 2022г. Ползвал съм 25 вместо 20. Тези 5 дни, сега ще ми бъдат извадени от общия бр. оставащ отпуск при напускането ми. Има ли право? (Възможно е да съм имал останали дни отпуск от предходните години 2021 и 2020), които не са взети в предвид.
2. Работодателят ме подканва да напусна без предизвестие, по взаимно съгласие. По този начин аз мисля че, дължи обезщетение за останалите дни отпуск на база средно дневно брутно възнаграждение. Осигурява ме на 1000лв., което значи малка сума.
Ако обаче, изляза в отпуск, в случая имам 13 дни и подам 1 месец предизвестие. Тези дни, ще трябва да ми ги изплати на база дневна надница, която е по-висока сума. Тоест ще трябва да ми плати повече.
3. Фишовете за заплатите за 2021, 2022, които съм запазил за всички месеци от годината. Срещу поле - работни дни, пише 20. Без значение колко работни дни има в месеца. Навсякъде са 20. И това нещо най-много ме шокира, че го виждам чак сега. На фишовете от 2023 и 2024г. са различни работните дни, в зависимост от месеца, както по-принцип е.
Кажете, какво мислите, какво е вашето мнение?